Acompanyament a centres

L’acompanyament a centres té com a propòsit acompanyar a equips de mestres per tal d’afavorir la formació permanent i autoconstruïda. Tots aquests aspectes s’emmarquen dins un espai de debat i reflexió que ens porta a interrogar-nos i on la pràctica es va re-contextualitzant dins d’un teixit teòric participatiu i compartit entre els equips de mestres, persones formadores i l’Associació de Mestres Rosa Sensat. 

Les persones que acompanyen als equips, s’apropen a les realitats dels centres educatius, adaptant els objectius i continguts de l’acompanyament a les necessitats concretes d’aquests.

Per aquest nou curs 2020-2021, juntament amb el programa de Formació de tardor 2020-2021, us destaquem 8 propostes d’acompanyament per a Escoles Bressol, escoles i instituts. 

 

Infantil i primària:

 1. Créixer i aprendre amb el cos i el moviment
 2. El treball globalitzat a l’escola: una oportunitat per millorar la pràctica educativa i per fomentar els aprenentatges significatius.

Primària i secundària:

 1. Inclusió, mite o realitat? Cap al Disseny Universal de l’Aprenentatge

 2. Educació en valors i emocions des de l’Art: oportunitats i reptes de l’educació per a la justícia global en el context. (Primària)

 3. El treball competencial a l’institut. Avaluar per aprendre (Secundària)

Per a totes les etapes:

 1. Empoderament d’equips per al canvi educatiu al centre
 2. Mini BATS: Biblioteques ambulants temàtiques per afavorir la lectura, el debat i la formació literària a Educació Infantil, Primària i Secundària

 3. Els espais de lectura a l’escola i l’institut

Si esteu interessats a sol·licitar el pressupost, ompliu el formulari i us enviarem una proposta pedagògica inicial que s’adapti a les vostres necessitats amb relació a la temàtica triada. Aquestes propostes tindran un 10% de descompte en el preu/hora de l’acompanyament.

Si esteu interessades a tenir informació o sol·licitar altres temàtiques d’acompanyament, escriviu a formacio@rosasensat.org

 

Altres informacions

 • Reconeixement del curs pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya
  Totes aquelles formacions que es vulguin reconèixer pel Departament d’Educació (de 15 hores com a mínim) es realitzaran en format virtual. La sol·licitud del reconeixement s’haurà de realitzar 80 dies abans de l’inici de la formació. 
 • Certificació de l’activitat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat
  30 dies després de la finalització de la formació us podreu descarregar des del vostre usuari a la web de l’Associació, el certificat del curs.
 • Bonificació
  L’Associació de Mestres Rosa Sensat, a través d’una entitat gestora, ofereix un servei per gestionar la bonificació de la formació. Aquesta bonificació, mitjançant la Fundació Tripartida, permet recuperar de manera parcial o total el cost de la formació als centres de titularitat privada o escoles bressol gestionades externament. També és el cas de les persones que presten serveis a les escoles (monitors, vetlladors…)

 

Vols més informació? Contacta amb nosaltres al correu encentre@rosasensat.org

Formulari de sol·licitud

Expliqueu-nos les vostres necessitats formatives.

Us interessa alguna/algunes de les formacions que oferim al catàleg? Quines? En cas que no en trobeu cap que us encaixi, expliqueu-nos què us interessaria i mirarem d’adaptar-nos-hi.

En quin moment esteu de reflexió sobre el tema de la formació que sol·liciteu?

És a dir: Heu fet altres formacions al respecte? Voleu que la formació sigui una ocasió per començar a compartir un tema que us preocupa o interessa? Ja tracteu els temes de la formació però us ve de gust una parada per redirigir i generar canvis? Teniu la sensació que us en acabeu de sortir?

Qui proposa l’acompanyament?

Equip directiu, claustre en general, comissions pedagògiques, cicles...

La vostra és una escola...

Expliqueu-nos els punts forts del vostre equip i de la vostra feina, molt resumits!