Informacions

Escola d’hivern de l’Associació de Mestres Rosa Sensat

Taller de rap i rima
Formadors: Versembrant
Aprendrem a potenciar la creativitat, a convertir l’art cooperació i a facilitar l’apoderament de la gent jove!
La formació realitzarà diverses dinàmiques de reflexió per plasmar musicalment les idees que es tenen respecte a una temàtica concreta o bé per facilitar l’expressió lliure sobre les inquietuds personals i treballar les habilitats comunicatives com a eina de creixement personal.

 

Dies: 18 i 25 de gener i 1 de febrer
Horari: de 10 a 13 h

Imatge per interrogar el món: una mirada atenta a la cultura audiovisual
Formadors: Drac Màgic
La cultura contemporània, preeminentment visual, comporta reptes i oportunitats educatives específiques. Generem un espai de diàleg per valorar el cinema i la cultura audiovisual com a eina interdisciplinària a les aules.

La formació analitzarà els aspectes del llenguatge audiovisual que determinen el marc de la representació de la realitat i que resulten determinants per a la posició que prendrem com a espectadors i espectadores.

 

Dies: del 11, 13, 18 i 20 de febrer
Horari: de 18.30 a 20.30 h

Abordem el conflicte des de les arts
Formadors: Creart

Treballar les diferents dimensions del conflicte a través de diferents processos artístics permet identificar-les i entendre-les des de les seves potencialitats per abordar-les d’una manera constructiva.

Posarem en valor la creativitat com a recurs per construir una escola que contribueixi a crear una ciutadania més crítica i vinculada amb l’entorn, més compromesa, participativa, informada, solidària, creativa i activa.

La formació aportarà eines per treballar les relacions als equips educatius per millorar-ne la cohesió, així com recursos per fomentar la mirada de justícia global de manera transversal a l’aula i al claustre.

Dies: 27 de febrer i 5, 12, 19 i 26 de març
Horari: de 17.30 a 20.30 h
Eines per abordar temes controvertits a l’aula
Formadors: Escola de Cultura de Pau – UAB

Tractarem com abordar temes socialment controvertits i que ens generen tensió i emocions intenses, de forma segura i educativa a l’aula, per promoure l’educació per a la controvèrsia, com una estratègia de l’educació per a la pau.

 

Dies: 14 i 28 gener, 11 i 25 febrer, 10 març i 28 d’abril
Horari: de 18 a 20.30 h

Més propostes formatives
Formador: Gino Ferri

Cursos de 15 hores:
La organización de la vida cotidiana en la escola bressol: significados y potencialidades de los espacios, materiales, tiempos del día a día y contextos educativos.

Valores y significados del espacio educativo en educación infantil y primaria.

Cursos de 5 hores (sessió única)
«¡Más allá de la manipulación!» Refle­xiones acerca de la competencia matemática.
Documentar la vida cotidiana en la escola bressol

Vols més informació sobre totes les formacions?
Consulta-les al nostre web: www.rosasensat.org/formacio


Àngels Ollé, mestra, escriptora, amiga

Àngels Ollé (1937-2019) va entrar al consell de redacció d’Infància l’any 1989. Ja era coneguda i reconeguda a l’Asso­cia­ció de Mes­tres Rosa Sensat, al món de les publicacions per als més petits i entre tots aquells que havien lluitat durant la fosca nit del franquisme per una escola catalana moderna.

L’Àngels es va llicenciar en pedagogia. A l’escola Talitha de Barce­lo­na, va entrar en contacte amb Marta Mata i l’editor Andreu Dòria, l’impulsor de l’editorial La Galera, amb qui va publicar desenes de llibres. També va col·laborar amb revistes, a Infància, és clar, i a Cavall Fort, Faristol…

A Reus, on es va traslladar, hi va fundar l’escola Mowgli, una més d’aquelles petites escoles que promovien una educació activa en la llengua del país, amb voluntat d’arribar a ser, algun dia, escoles públiques.

Sempre ha estat darrere d’iniciatives que posin en contacte societat i escola, i compromesa amb la realitat del país fins a l’últim moment. La seva última iniciativa, impulsar Avis i Àvies per la Lli­ber­tat a Reus, que es manifesten a la plaça del Mercadal amb un mocador groc al coll, contra la repressió i en suport dels presos polítics.

 

Raimon Portell, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2019

Raimon Portell, cap de Redacció de la revista Infància, ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Lite­ra­tura Infantil i Juvenil 2019, que atorga el Ministeri de Cultura, pel seu llibre Camins d’aigua, segon lliurament de la trilogia La llum d’Artús, que s’inicia amb Camins de nit i es tanca amb Camins d’hivern.

El jurat del premi destaca la capacitat de Raimon Portell «per arrossegar el lector en un torrent d’aventures narrades amb bon pols literari».

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat, aprofita els teus descomptes en formació i llibres i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!