[23 novembre] Acte de commemoració dels drets dels infants

Dia i hora: Dijous 23 de novembre de 2023 a les 18:00 hores
Lloc: Presencial a l’Associació de Mestres Rosa Sensat
Organitza: Revista Infància
Clica aquí i descarrega’t el cartell en PDF 

Formulari de participació

Els drets dels infants: 

La Declaració de Drets de l’Infant adoptada per les Nacions Unides el 1959, i reconeguda a la Declaració Universal dels Drets Humans, parla del benestar dels infants: La política envers l’infant inclou totes les actuacions necessàries per a l’assoliment dels seus drets, tenint en compte el benestar de l’infant.

Drets i benestar, per què?

El nou Currículum d’Educació Infantil posa un especial èmfasi al llarg de les seves pàgines: “Els diferents models organitzatius i de funcionament recollits en el projecte educatiu dels centres s’han de planificar garantint el benestar i els drets dels infants”. (Art.9.2. Decret 21/2023, de 7 de febrer, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació infantil).

Parlar de benestar dins les escoles és necessari.

Benestar: 

Situació en la qual algú troba satisfetes les necessitats de la vida. Estat de qui se sent bé, en què els sentits estan satisfets.

Educació, benestar i drets: 

La Convenció sobre els Drets de l’Infant (1989, Article 28.1.): “Els estats membres reconeixen el dret de l’infant a l’educació, i amb l’objectiu d’aconseguir aquest dret progressivament i basant-se en la igualtat d’oportunitats.”

 

Formulari de participació

 

Primera part | Conversa: El benestar i els drets dels infants a les escoles infantils | De 18:00h a 19:00h

Amb la participació de les mestres d’Educació Infantil, Marta Guzmán i Marta Ordoñez, i les estudiants del Grau de Mestre, Amanda Herrero i Joana Sánchez. Comptem amb la moderació de la directora de la revista Infància, Eva Sargatal.

Marta Guzmán: Mestra d’educació infantil; actualment treballa a l’Escola rural de Rellinars, com a tutora amb infants de 3, 4 i 5 anys. Ha estat membre del consell de redacció de la revista Infància i ha escrit diverses publicacions. Actualment, co-coordina la revista Infància a Europa Avui.

Marta Ordoñez: Mestra d’escola bressol. Actualment Directora de l’EBM Bellmunt (Barcelona)

Amanda Herrero: Mestra en pràctiques a l’Escola Montseny de Barcelona i estudiant del Doble Grau d’Infantil i Primària de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Ella mateixa explica que amb una vocació tardia cada dia està més enamorada de la professió que ha triat. Creu que el més important de ser mestra és ajudar els infants a créixer segurs i estimats, garantit que tingui les màximes i millors oportunitats d’aprenentatge.

Joana Sánchez: Mestra en pràctiques a l’Escola Xirinacs de Barcelona i estudiant del Doble Grau d’Infantil i Primària de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Va descobrir la seva passió per l’educació gràcies al lleure i gaudeix molt quan està de campaments. També li agrada dedicar el seu temps lliure a les arts marcials, l’escalada i el dibuix.

Segona part | Escenificació: Les mestres en pràctiques reivindiquem els drets dels infants | De 19:00h a 20:00h

A càrrec de les mestres en pràctiques del Grau de Mestres d’Educació Infantil i Primària de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!