transVersant la poesia

Coordina: Dani Espresate Romero

La lectura és cabdal en la vida de les persones i en la societat. És per això que cal fer tot allò que estigui al nostre abast per possibilitar l’accés a la lectura a qualsevol persona, en especial als infants i joves. Algunes portes obertes son les de l’escola, les de les biblioteques escolars, les de la biblioteca pública, o les de qualsevol entitat o grup que possibiliti l’accés a la cultura i a la lectura, sobretot si l’accés és lliure i gratuït. D’aquesta manera es poden compensar les desigualtats, alhora que es destina temps i espai als llibres per a la promoció de la lectura i a l’hàbit de llegir.

La lectura de la poesia, a més, ens permet observar i entendre el món d’una altra manera. Ens permet apreciar matisos, gaudir-ne, aprendre amb ella. Cal apropar la poesia des del suggeriment, el gaudi, el joc, cal acompanyar-la i donar-la a entendre. En definitiva, esprémer els versos, abraçar el gènere poètic, analitzar les característiques que li són pròpies…

El grup de treball està format per docents d’infantil, primària, ESO, batxillerat, de l’àmbit universitari i altres professionals de l’educació amb interès i experiència en poesia. També en formen part, professionals de la biblioteca pública, especialitzats en poesia, i membres de col·lectius o entitats que valoren el fet poètic com a forma d’expressió i de vida.

  • Maribel Alarcón
  • Montserrat Bertran
  • Glòria Bordons
  • Isabel Minguillón
  • Eva Morell
  • Júlia Ferrer
  • Dani Espresate Romero (coord.)

 

Per demanar informació o participar en aquest grup de treball de l’Associació contacta amb la persona responsable seguint aquest enllaç.

 

I si vols conèixer més sobre el grup, visita la seva pàgina web