Blogs, llibres i més. Davant la crisi climàtica

Fridays For Future
www.fridaysforfuture.org/

#FridaysForFuture és un moviment popular que segueix la crida de Greta Thunberg per fer vaga a l’escola. Als infants, apunten, se’ls fa anar a l’escola, però davant de la crisi climàtica aquest objectiu deixa de tenir sentit. Per què estudiar per al futur si potser no n’hi ha? Per què esforçar-se per aprendre, quan els nostres governs no escolten els experts? Greta Thunberg demana a la gent que es manifesti davant de l’ajuntament més proper cada divendres.

Greenpeace
https://es.greenpeace.org/ca/trabajamos-en/cambio-climatico/

Onades de calor, fenòmens meteorològics extrems, espècies invasores o intensificació de malalties. Així ens afecta el canvi climàtic. La temperatura mitjana mundial ha augmentat un grau. El nivell mitjà del mar ha pujat 19 centímetres en un segle i han desaparegut el 90 % de les glaceres de l’Estat. A més d’explicar-ho perquè ho entengui tothom, proposen diverses accions que es poden fer, entre les quals hi ha un millor consum o el voluntariat.

Mans Unides
https://mansunides.org/ca/consequencies-canviclimatic

La pàgina d’aquesta ong, que lluita contra la pobresa al món, ofereix un munt d’entrades sobre la crisi climàtica i els seus efectes sobre les persones. La biodiversitat en perill, els efectes sobre l’aigua, el desglaç de l’Àrtic, els refugiats climàtics, les economies sostenibles… Un bon punt de partida per informar-se del munt de repercussions que comporta l’alteració climàtica.


Unicef
www.unicef.es/cat/educa/biblioteca/guia-curs-canvi-climatic-drets-infanciacia/

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ofereix diversos recursos per a l’escola que tracten la crisi climàtica. Hi ha, per exemple, la guia del curs 2017-2018 dedicada a drets i canvi climàtic, en què es proposen materials per tractar a l’escola la crisi des dels drets dels infants. Per a educació primària, també hi ha el document Veus per defensar el planeta, els vídeos Drets d’infància i canvi climàtic o la narració Els tres porquets i el vent ferotge.

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!