Blogs, llibres i més. Infants i mòbils

De 0 a 3, res de pantalles?
Anna Ramis Assens
Vic: Eumo, 2020

 

Partim d’una pregunta: mòbils i tauletes a l’abast dels infants? I es presenta com un toc d’alerta a les famílies i als adults en general. Sempre és millor compartir el temps amb els més petits que deixar-los endollats a les pantalles. Cosa, és clar, que els fascina i que, sovint, és un recurs que permet deixar de sentir-los, tenir-los distrets, evitar que molestin.

L’autora parla de les necessitats dels infants d’afecte, autoritat i autonomia, també d’alimentació i descans, moviment, joc i protecció, unes necessitats que cal que estiguin cobertes i a les quals tenen dret, alhora que s’enfronten a un món dominat per un entorn on sempre està present la realitat digital. La convivència amb les pantalles ha esdevingut inevitable.

Més enllà de les justificacions que podrien aportar els científics sobre les repercussions que el món digital pot tenir en el desenvolupament cognitiu, motriu i afectiu dels infants, s’apel·la al seny de les famílies, que poden necessitar el recurs d’una veu atoritzada en aquesta qüestió. Per obtenir les respostes adequades sovint cal començar afinant bé la pregunta: què els fa falta, als més petits?, les pantalles poden causar perjudicis?, quin ús hem de fer de les pantalles a casa?…

 

 

Relacionats

Et necessitem: associa't!
Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!