TEMA GENERAL | El català a l’escola

Després de més de quaranta anys de democràcia, i quan ens pensàvem que aquesta era una conquesta consolidada, encara hem de tornar a lluitar perquè no ens discuteixin el dret a tenir una escola en la llengua del país. 

Amb la voluntat d’aprofundir i debatre sobre la responsabilitat que tenim com a col·lectiu de mestres, fer propostes constructives i reivindicar les condicions necessàries per portar-les a terme, el Tema General de la 57a Escola d’Estiu de Rosa Sensat tractarà el català a l’escola, i en concret les actituds lingüístiques del professorat. Activem la comunitat educativa per parlar clar i demanar-nos d’una vegada si l’ús del català a l’escola és un dels temes prioritaris en aquests moments. 

T’hi apuntes? Reserva la teva plaça!

Per a l’organització d’aquest, comptem amb la col·laboració d’altres entitats amb qui compartim l’objectiu del foment de la llengua catalana: CEB, IEC, CONSESCAT, ÒMNIUM CULTURAL i Secretaria de Política Lingüística – Departament Cultura.

L’escola no ho pot fer tot, però pot fer més per revertir el retrocés de l’ús del català.

La jornada del Tema General se celebrarà el 16 de juny a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47, Barcelona), de les 16.30 a les 20 hores. S’iniciarà amb una conferència a càrrec de Carme Junyent, directora del GELA (Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades) i professora universitària de Lingüística: ‘L’escola, el futur de la llengua i la igualtat d’oportunitats. Què hi tenen a dir els mestres?’.

Debats moderats per Xavier Besalú (membre del Consell Escolar de Catalunya), Vanessa Bretxa (Secretaria de Política Lingüística) i Juli Palou i Montserrat Fons (Grup Plural, UB)!

Les conclusions, extretes de la reflexió del tema en els tres debats moderats que tindran lloc després de la conferència, són una notable aportació a l’escola pública. El document de la 57a edició es farà públic el divendres 1 de juliol, primer dia d’Escola d’Estiu, davant del Conseller d’Educació, perquè les tingui en consideració en les polítiques educatives del Departament d’Educació. A més a més, enguany formarà part del Pacte Nacional per la Llengua, impulsat des de Secretaria de Política Lingüística – Departament Cultura. 

Només gràcies a la participació i intervenció de tots vosaltres, tindran transcendència pedagògica, social i política. 

Us encoratgem a participar-hi!

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Vols subscriure't a totes les nostres revistes digitals o rebre-les en paper a casa?

Fes-ho ara!