Blogs, llibres i més. Sobre els drets dels infants

Maleta «Drets dels infants»
https://www.rosasensat.org/biblioteca/recursos/maletes/drets-dels-infants/

La Biblioteca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat posa a la disposició de docents, educadors i centres diverses maletes de llibres pensats per treballar amb els infants. N’hi ha una dedicada específicament als «Drets dels infants», que neix amb la idea de fomentar la lectura i el diàleg sobre els seus drets amb els infants. La selecció de llibres continguts en aquesta maleta consta de dos grans grups: documentals o informatius i de ficció. Cadascun d’ells és una eina perquè l’infant conegui una mica més un aspecte determinat dels seus drets, incidint en el seu desenvolupament personal i social.

 

 

 

 

 

 


 

Des de Save the Children
www.savethechildren.es/sites/default/files/imce/docs/cuaderno-englantyne-jebb.pdf

Amb motiu dels seus 95 anys, l’ong Save the Children publica una revista en format pdf dedicada a Eglantyne Jebb i als motius que la van portar a fundar aquesta ong que té el benestar dels infants com a principal objectiu. La revista, en castellà, inclou una ressenya sobre la vida d’Englantyne Jebb i també les diverses declaracions sobre els drets dels infants. A més, adjunta diverses propostes didàctiques. La primera, amb el títol «Replantegem el món», s’adreça a l’educació infantil. Les altres, a Primària i Secundària.Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya (tiac)
www.tiac.cat/index.php/ca/

Aquesta taula es va crear per promoure els drets dels infants i els adolescents reconeguts a la Con-venció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per Nacions Unides l’any 1989. La tiac està formada per entitats dedicades a diferents vessants de l’àmbit de la infància i l’adolescència. Les seves tasques es concreten en la dinamització i coordinació dels esforços que des del teixit associatiu es dediquen a la infància i l’adolescència; el seguiment de la situació de la població infantil i adolescent a Catalunya i del compliment dels seus drets; la vetlla per la inclusió de la perspectiva d’infància en tota acció legislativa i administrativa i, en general, en el conjunt d’actuacions socials, i la sensibilització social envers els drets d’infants i adolescents, i la promoció de la seva participació social.


Xarxa dels Drets dels Infants
www.xarxadretsinfants.cat/

En aquest cas, aquesta Xarxa dels Drets dels Infants es presenta com un organisme d’acció entre entitats de la ciutat de Barcelona que treballen temes d’infància, amb l’objectiu general de promocionar i defensar el desenvolupament dels drets universals de la infància a la ciutat de Barcelona. La xarxa té com a principal finalitat enfortir les capacitats de la ciutat en la defensa i promoció dels drets dels infants.

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!