Guardons Marta Mata 2021: entitat i persona guardonades

Des de l’any 2002 i amb l’objectiu de donar a conèixer i valorar el treball que, des de diversos àmbits professionals i socials, contribueix a fer visibles els valors positius de l’educació, l’Associació atorga els guardons Marta Mata. Es concedeixen dos guardons, un de modalitat personal i un altre de modalitat col·lectiva, a fi de reconèixer, tant a escala individual a una persona com a escala col·lectiva a una entitat, el que ha significat en el camp de l’educació dels infants i dels joves. L’any passat van ser per a la filòsofa i professora Marina Garcés i per a la revista cultural Catorze.cat. (+ guardonades 2002-2020)

Un any més, l’Associació va convidar a participar en la concessió dels Guardons Marta Mata a les persones associades. Després d’escoltar totes les propostes, el passat 16 de novembre, la Junta Rectora va procedir a la seva valoració. Finalment, la Junta ha votat atorgar el guardó individual a la periodista, escriptora i actual directora del programa radiofònic l’Ofici d’Educar, Elisabet Pedrosa; i el guardó col·lectiu a la Fundació Privada Pere Closa, associació que promou l’èxit escolar de l’alumnat gitano.

Persona guardonada

Elisabet Pedrosa és la directora de L’ofici d’educar, un programa de Catalunya Ràdio. La periodista i escriptora afronta els temes més punyents de l’actualitat educativa amb valentia i rigor. Ha publicat Criatures d’un altre planeta: Crònica d’una lluita contra la síndrome de Rett, i Seguirem Vivint. Gina, una mort lluminosa és possible. Llibres que han contribuït a divulgar temes que són prioritat social i sanitària, però que no sempre tenen presència, com ara les malalties minoritàries i els infants que les pateixen. Amb tot, Pedrosa és una professional que treballa en defensa de la “criança” i intentant “canviar el món des de l’educació” a través de la reflexió constant de mestres, pares i mares.

Entitat guardonada

La Fundació Privada Pere Closa és una entitat  que promou l’èxit escolar de l’alumnat gitano a Catalunya. Ajuda a infants i joves gitanos que tenen dificultats per continuar estudiant, a través d’oferir suport educatiu i acompanyament afectiu. Gràcies a la seva tasca diària, nens i nenes guanyen en qualitat de vida: creixen personalment, milloren l’entorn familiar i comunitari. L’objectiu de la Fundació és lluitar contra la discriminació del poble gitano en l’àmbit educatiu i dels serveis públics.

 

El lliurament del XLI Premi Marta Mata de Pedagogia i dels Guardons Marta Mata 2021 tindrà lloc a El Born Centre de Cultura i Memòria, el dijous 16 de desembre a les 18h.

T’hi esperem! Reserva plaça!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!