Serveis

Servei de préstec

Com funciona el servei de préstec?

El servei de préstec de la Biblioteca Rosa Sensat té per objectiu facilitar la consulta del fons documental als socis i lectors de la biblioteca, així com a les entitats amb qui té conveni.

El carnet de soci de Rosa Sensat inclou tots els serveis de la biblioteca. També hi ha la possibilitat de fer-se el carnet de lector de la biblioteca.

 

Quants documents es poden agafar en préstec i per quant temps?
  • Socis/sòcies de Rosa Sensat i lectors de la biblioteca: 5 documents durant 15 dies (amb possibilitat de renovació de 7 dies addicionals)
  • Institucions amb conveni i grups de treball de Rosa Sensat: 10 documents durant 15 dies (amb possibilitat de renovació de 15 dies addicionals)
  • Infants i joves: 2 documents durant 7 dies (amb possibilitat de renovació durant 7 dies més)

 

 

Préstec interbibliotecari

És un servei que dona la possibilitat d’oferir materials del nostre fons a altres biblioteques que estan consorciades al Catàleg Col·lectiu de Biblioteques Universitàries de Catalunya. Els documents es poden demanar a través de correu electrònic o d’un formulari.

D’altra banda, els lectors de la nostra biblioteca poden accedir a documents de què no disposem al nostre fons, però que podem demanar en préstec a altres biblioteques. Per poder fer servir aquest servei heu d’adreçar-vos al personal de la biblioteca.

Condicions

La durada del préstec interbibliotecari per a lectors de la biblioteca és de 30 dies. Per a les biblioteques que ho demanin, el préstec serà de 30 dies amb possibilitat de renovació.

 

Servei d’Informació Bibliogràfica

El Servei d’Informació Bibliogràfica facilita la recerca d’informació o documentació que es necessiti per a la docència, la investigació i la formació, sigui o no a la biblioteca, així com per resoldre qualsevol dubte que es pugui tenir relacionat amb el funcionament i l’ús dels catàlegs i dels serveis o recursos de la biblioteca.

Aquest servei es pot obtenir a la biblioteca dins dels horaris que està oberta.

 

Reprografia

  • La biblioteca disposa d’una fotocopiadora en règim d’autoservei que funciona amb monedes. Les fotocòpies són en blanc i negre i el preu és de 0,10 € per còpia.
  • Des dels ordinadors de consulta de la biblioteca també es poden fer impressions en blanc i negre i en format DINA-4. El preu de cada impressió és de 0,10 €. 
  • Per fotocopiar o digitalitzar llibres o documents del fons històric cal demanar aquest servei al personal de la biblioteca. El preu per fotocòpia en aquest cas és de 0,25 €. 

 

Reproducció de documents

Per reproduir fons i col·leccions patrimonials, els documents exclosos de préstec, o aquells que es trobin en mal estat de conservació, és necessari demanar autorització i encarregar-nos la reproducció.

D’acord amb la normativa vigent de protecció dels drets de propietat intel·lectual, no és permesa la reproducció de les obres que mantenen la vigència de drets de reproducció. Està permesa la reproducció d’obres exhaurides, col·leccions retrospectives i publicacions no subjectes a la propietat intel·lectual amb finalitats d’ús personal i per a la investigació, sempre que s’acrediti aquesta circumstància. El personal de la biblioteca t’atendrà i et facilitarà els formularis d’autorització i declaració d’ús.

Les opcions de reproducció i les tarifes per al 2023 són les següents:

Pots contactar amb nosaltres completant el formulari per telèfon (93 381 72 59), per correu electrònic a biblioteca@rosasensat.org o bé adreçar-te al taulell d’informació de la Biblioteca.