Mestres Àvies Recuperadores de Contes (MARC)

El grup MARC (Mestres Àvies Recuperadores de Contes) som una colla de mestres jubilades i jubilats que, amb el suport de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, anem a les escoles i instituts que ens ho demanen a explicar contes populars amb la veu, la mirada i el gest.

Per què ho fem?
Perquè som conscients del valor de l’oralitat i de la importància del llenguatge.
Perquè els contes i les rondalles populars formen part de la nostra cultura.
Perquè creiem que els contes són eines poderoses per entendre el món i els comportaments humans, i per conèixer els nostres sentiments.
Perquè volem continuar utilitzant els contes com a lligam tradicional entre els infants i joves i la gent gran.
I sobretot… perquè ens agrada explicar-ne i és un goig veure com els infants gaudeixen escoltant-los.

Com ens organitzem?
Fem una planificació per donar resposta a les sol·licituds rebudes contemplant les dates preferents dels centres i la disponibilitat dels membres del grup MARC i ens posem en contacte amb el centre per acordar els detalls de l’activitat.

Què han de fer els centres? 

  • Fer l’horari dels membres del grup MARC
  • Fer-se càrrec de les despeses del desplaçament, sigui amb transport públic o sigui en vehicle propi a raó de 0’19€/km. Atès que el grup MARC hi ha mestres provinents de diferents poblacions, el cost total dels desplaçaments dependrà de la ubicació del centre i de les persones que s’hi desplacin.

 

*Si voleu que vinguem al vostre centre, ompliu i envieu aquest formulari.

* Per a més informació sobre el projecte MARC consulteu el dossier publicat per Rosa Sensat De la vora del foc a les aules: un conte, una lliçó de vida. 


Contacte: marc@rosasensat.org
(Imatges cedides per Stefano Buonamici)