Preguntes més freqüents

Certificació i reconeixement

Per obtenir la certificació de cada formació caldrà un 80 per cent de l’assistència i els requisits que cada formador/a hagi previst.

En el cas de les activitats formatives reconegudes pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (aquelles de 15 hores o més), el procediment és el següent:

 • Tramitem la sol·licitud i el Departament ens fa arribar la conformitat abans de l’inici de la formació.
 • En finalitzar el curs, i una vegada tramitada l’ordre, les persones que sou usuàries de l’Xtec rebeu directament la notificació des del Departament segons la qual heu cursat aquesta quantitat d’hores i us  han estat reconegudes.
 • La manera de fer-ho és penjant-vos a la plana web de l’xtec el certificat corresponent. El trobareu a:

El meu centre de treball em paga la matrícula: com ho he de fer?

Si la teva matrícula la paga la teva escola o el teu centre de treball, és imprescindible seguir les passes següents:

 1. Matricular-te, o matricular-vos si sou més d’una persona, des de l’enllaç d’inscripció disponible al web.
 2. Fer el pagament amb el sistema habitual (o sigui amb la targeta VISA o des del ServiCaixa, tal com indica el nostre programa) o bé per transferència bancària al número de compte:
  ES09 2100 1358 1902 0015 1321 (ÉS MOLT IMPORTANT FER FIGURAR EL NOM I COGNOM I/O EL NÚMERO DE MATRÍCULA EN EL CONCEPTE DE LA TRANSFERÈNCIA).
 3. Enviar un correu electrònic a formacio@rosasensat.org amb la informació següent:
  • Indicant que ja heu fet la matrícula i l’ingrés de la persona o persones, i exposant aquestes dades per poder fer-vos la factura:
   • Nom de l’entitat o escola, NIF, adreça fiscal, persona i telèfon de contacte.
   • Nom i cognoms de la persona o persones que s’han matriculat i número de matrícula de cada una d’elles. 

 

Què és la bonificació?

Vull matricular-me a un curs, què vol dir que puc bonificar-me la formació?

La bonificació de la formació és una eina que es finança de la quota de formació que les empreses paguen a la Seguretat Social i que permet finançar la formació que volen fer els treballadors i treballadores.

Així doncs, si fas un curs i treballes per a una entitat privada (de qualsevol mena), pots sol·licitar la bonificació del curs a la Fundació Tripartida, de manera que sigui gratuït per a tu, sempre d’acord amb els termes i criteris establerts per la normativa vigent.

Pots bonificar-te el cost dels cursos sempre que l’empresa/entitat per a la qual treballes tingui crèdit disponible.

Com funciona?

 1. Sol·licita al departament corresponent de la teva empresa la bonificació del curs
 2. L’empresa es posa en contacte amb l’Acadèmia Aula de Suport (entitat col·laboradora de l’AM Rosa Sensat, contacte a sota) per a la gestió de la bonificació:
  1. Adhesió al conveni de l’Acadèmia Aula de Suport.
  2. Coneixement del crèdit (import) disponible al moment.
  3. Bonificació de l’acció.
 3. O tu o la teva empresa ha de fer la inscripció i el pagament del curs, en els terminis establerts (MOLT IMPORTANT). Heu d’acordar entre vosaltres si has d’avançar els diners o si ho fan directament ells.
 1. Tu fas la formació.
 2. Es facturen a la teva empresa els serveis de gestió.

Tot aquest procés el gestionem des de Rosa Sensat/L’Acadèmia 3.0, de manera que només caldrà que aportis la documentació requerida, sense haver de fer cap més tràmit.

El procés és senzill i donem plenes garanties de cara a la inspecció de l’acció, durant el procés i al llarg dels cinc anys següents (segons la normativa vigent).

Necessites més informació? 

Contacta amb l’Acadèmia Aula de Suport al telèfon 618.961.181 o per mail a: info@academiasuport.com

Persona de contacte: Lídia Palau

 

Tinc problemes per registrar-me a la web o matricular-me

Per matricular-te a qualsevol curs de Rosa Sensat o per accedir als continguts del web, has de disposar d’un compte d’usuari/a. Si ja en tens un, introdueix les dades i contrasenya, i si no, fes clic al botó Registra’t . 

Si tot i això no pots accedir, pot ser perquè hagis introduït un correu que no es correspon amb el teu compte o una contrasenya equivocada. Si el correu és l’adequat, pots restablir la contrasenya per accedir al web.

 

Puc recuperar l’import de la matrícula?

De conformitat al vigent Text refós de la Llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris (articles 102 a 108), Llei 22/2010 de consum de Catalunya  (article 211-15) i altres normes complementàries, el DESISTIMENT del contracte, és a dir l’anul·lació unilateral de la prestació del servei contractat per part del consumidor/usuari, portarà les conseqüències següents:

 1. La devolució de l’import total abonat, sempre que se sol·liciti en els 14 dies naturals abans de l’inici de l’activitat formativa.
 2. La devolució del 75% de l’import total abonat, si l’anul·lació es produeix entre els 13 i 7 dies naturals abans de l’inici de l’activitat formativa.
 3. La pèrdua total de l’import abonat, si l’anul·lació es produeix 6 dies naturals o menys abans de l’inici de l’activitat formativa.
 4. En cap cas es retornarà l’import abonat un cop l’activitat hagi començat.

En aquests supòsits, la pèrdua total o parcial de l’import abonat no és una sanció per l’anul·lació, sinó una compensació per les despeses de tot tipus originades a l’activitat anul·lada.

En cas que l’AMRS no doni el servei de formació per qualsevol causa, sempre retornarà a l’usuari la totalitat de l’import abonat.

Qualsevol sol·licitud de modificació de la matrícula haurà d’estar degudament justificada. En aquests supòsits, dins de les seves possibilitats, l’AMRS prendrà les mesures adequades i possibles en benefici de l’usuari.

Pots exercir el teu dret a desistiment mitjançant el formulari que trobaràs clicant aquí.

 

On es fan les formacions?

En general, el lloc de realització de moltes de les formacions (però no totes) és la seu de l’Associació: avinguda de les Drassanes, 3 (Barcelona).

 

Tens més dubtes? Escriu un correu a formacio@rosasensat.org i et respondrem tan aviat com puguem. Gràcies!