CAÀREM

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de Maria Antònia Canals es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

 

Disposa d’un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els dossiers, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres), el mateix que podeu trobar al web del Gamar, el gabinet original de la Universitat de Girona, que és el seu referent.

 

Agraïment i tancament del curs 2018-2019

 

 Un cop finalitzades les sessions dels dilluns oberts al CAÀREM us volem agrair la vostra participació. Hem gaudit amb el treball i les reflexions sobre aspectes matemàtics al llarg del curs. Desitgem que hagin estat útils per al dia a dia de l’escola.
Us convidem a continuar estimant les matemàtiques i us esperem el proper curs.
Una abraçada
Dolors, Trini, Mª Josep i Mercè

 

Dilluns oberts del Caàrem

Les mestres Maria Josep Curero, Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col·laboradores de Maria Antònia Canals, continuen l’activitat amb els dilluns oberts per a mestres i persones interessades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l’espai. Les sessions acostumen a ser el tercer dilluns de cada mes de 18 a 20 h. Aquesta proposta es fa amb caràcter voluntari i és gratuïta.

 

Calendari:

  • 21 de gener: REGLETS: «…podem dir que els reglets numèrics, a més a més d’una gran eficiència per a la comprensió de conceptes, potencien moltes de les habilitats característiques del saber matemàtic, i d’aquesta manera afavoreixen l’adquisició progressiva de la competència numèrica». M. Antònia Canals. Càlcul amb reglets numèrics. Dossier 110.
  • 18 de febrer: PROBLEMES: «Un problema no és una pura activitat d’aplicació, sinó que és una situació nova, si pot ser real, i sempre propera, per a la qual no hem estat ensinistrats prèviament. El problema ens planteja un interrogant, ens fa imaginar, pensar i trobar camins per arribar a una possible solució no necessàriament única». M. Antònia Canals. Problemes i més problemes. Dossier 107.
  • 18 de març: ACTIVITATS DE  GEOMETRIA: «Fer geometria és conèixer l’espai i pensar-lo matemàticament, investigar per descobrir-ne algunes lleis i aplicar-les a resoldre situacions». M. Antònia Canals. Superfícies, volums i línies. Dossier 105.
  • 29 d’abril: GEOMETRIA: «La geometria també ha de ser dinámica en els coneixements que proposem que els nens i nenes observin… Pensem que totes les formes de la natura (les plantes, les muntanyes, els núvols…) han arribat a ser tal com són gràcies al seu moviment. La Terra és rodona perquè gira. És bo que els infants des de petits s’acostumin a veure les coses, junt amb els seus fenòmens». M. Antònia Canals. Transformacions geomètriques. Dossier 106.