CAÀREM

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de Maria Antònia Canals es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

Disposa d’un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els dossiers, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres), el mateix que podeu trobar al web del Gamar, el gabinet original de la Universitat de Girona, que és el seu referent.

 

Dilluns oberts del Caàrem

Les mestres Maria Josep Curero, Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col·laboradores de Maria Antònia Canals, continuen l’activitat amb els dilluns oberts per a mestres i persones interessades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l’espai. Les sessions acostumen a ser el tercer dilluns de cada mes de 18 a 20 h. Aquesta proposta es fa amb caràcter voluntari i és gratuïta.

 

Un cop acabat el primer trimestre, comença el nou any i us presentem les activitats programades per als Dilluns Oberts. Són pensades per a Cicle Infantil i Primària. Us hi esperem!

Dolors, Trini, Mª Josep i Mercè

 

 

Calendari del 2020

20 gener: Lògica a totes les edats

“La lògica ajuda l’alumne a descobrir relacions entre diferents objectes i, per tant, a classificar i ordenar, La classificació i l’ordenació són la base dels números naturals. Classificant i ordenant ajudem a adquirir la noció de quantitat. “

(Converses matemàtiques amb Maria Antònia Canals. BINIÉS, Purificació. Editorial Graó. pàg. 53)

Ordenació tàctil
Màquina de vendre atributs

 

 

 

 

 

 

 

 

17 febrer :  Reglets

“…podem dir que els reglets numèrics, a més a més d’una gran eficiència per a la comprensió de conceptes, potencien moltes de les habilitats característiques del saber matemàtic, i d’aquesta manera afavoreixen l’adquisició progressiva de la competència numèrica”.

Mària Antònia Canals. Càlcul amb reglets numèrics. Dossier 110

 

Descomposició de nombres
Divisió amb reglets

 

 

 

 

 

 

 

16 març 2020: Tema a concretar segons les demandes dels assistents a les trobades anteriors.