CAÀREM

Comencem un nou curs amb incertesa però amb il·lusió. Segur que la tasca de tots vosaltres mestres, imprescindible per al creixement dels nens i nenes, serà essencial per a la nostra societat. Les mestres que tenim cura del Caàrem i que organitzavem les sessions matemàtiques  “Dilluns oberts”, tenim la intenció de continuar en contacte amb vosaltres a través de la pàgina web de Rosa Sensat. Us oferirem petites gravacions sobre la utilització de materials que anomenarem “Tastets matemàtics”.

Una abraçada

Mercè, Trini, Mª Josep i Dolors

 

“L’experimentació, per si sola, no ens porta a l’aprenentatge. Per arribar a la pròpia descoberta, que és el veritable aprenentatge, cal que el nen s’interrogui sobre allò que ha vist, que ha tocat… i cerqui respostes. La matemàtica, i en general tota ciència és l’art de fer pensar a partir de l’experiència.”

 

Del llibre “Converses matemàtiques amb Maria Antònia Canals”. Ed. Graó

 

 

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de Maria Antònia Canals es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

Disposa d’un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els dossiers, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres), el mateix que podeu trobar al web del Gamar, el gabinet original de la Universitat de Girona, que és el seu referent.

 

Tastets matemàtics

Les mestres Maria Josep Curero, Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col·laboradores de Maria Antònia Canals, continuen l’activitat amb els tastets matemàtics per a mestres i persones interessades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l’espai. Aviat penajarem els materials!