CAÀREM

Acabem un curs que passarà a la història. Qui ens havia de dir que un virus aturaria el món? Esperem que malgrat tota aquesta pandèmia, vosaltres estigueu bé. Ara, s’obren molts interrogants de cara el futur de l’escola que no són fàcils de gestionar.  Enguany el tema de l’Escola d’Estiu és prou clar: “Educar en temps de revoltes”.

Les mestres que tenim cura del Caàrem i que organitzem les sessions matemàtiques  “Dilluns oberts”, tenim la il·lusió i la intenció de continuar-les al curs vinent. Més endavant ja us informarem del calendari i del temes.

Una abraçada

Mercè, Trini, Mª Josep i Dolors

 

“Els mestres han de ser feliços fent matemàtiques; llavors els nens també ho seran”.  Del llibre “Converses matemàtiques amb Maria Antònia Canals”. Ed. Graó

 

 

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de Maria Antònia Canals es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

Disposa d’un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els dossiers, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres), el mateix que podeu trobar al web del Gamar, el gabinet original de la Universitat de Girona, que és el seu referent.

 

Dilluns oberts del Caàrem

Les mestres Maria Josep Curero, Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col·laboradores de Maria Antònia Canals, continuen l’activitat amb els dilluns oberts per a mestres i persones interessades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l’espai. Les sessions acostumen a ser el tercer dilluns de cada mes de 18 a 20 h.