Relacions amb entitats i institucions: El treball en xarxa

Un dels objectius de l’Associació de Mestres Rosa Sensat és crear un impacte transformador i real en la comunitat educativa. És per això que ens involucrem activament i participem en diverses iniciatives socials i institucionals per a la transformació educativa en diversos àmbits. Aquestes en són només algunes.

Associa’t

Entitats que ens donen suport (convenis, subvencions i ajuts)

 

Generalitat de Catalunya

Departament d’Educació

Conveni de col·laboració i cessió de l’edifici de Drassanes.
Dues comissions de serveis.
Subvenció per a l’organització de l’Escola d’Estiu.

Departament de Presidència

Subvenció per a publicacions periòdiques.

Departament de Cultura

Ajuts de Política Lingüística, ICEC i OSIC.
SOC (Programa de garantia juvenil)
Contractes de pràctiques d’un any.

Ajuntament de Barcelona

Institut Municipal d’Educació
Subvenció de projectes.
Institut de Cultura de Barcelona
Subvenció de projectes.

Diputació de Barcelona – Cultura, Educació i
Esports

Conveni de col·laboració i subvenció.

Consorci d’Educació de Barcelona

Col·laboració i subvenció per a la 57a Escola d’Estiu

Ajuntament de Sant Cugat

Patronat Municipal d’Educació

Conveni de col·laboració: Una comissió de serveis a temps parcial.

Fundació Artur Martorell

Subvenció fundacional i vincle institucional.

Cooperativa Abacus

Conveni de col·laboració amb aportació econòmica en concepte de publicitat i altres vies de col·laboració.

Baratz

Conveni de col·laboració per al programa informàtic de la biblioteca.

 

Convenis de col·laboració

 

 

Associació dret a morir dignament

Col·legi de periodistes de Catalunya

CREART

Organització no governamental, laica, independent i sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de l’educació dels nens i nenes, i les seves condicions de vida, utilitzant l’art com a eina de transformació social.
Conveni de col·laboració per a l’execució del programa «Camins i cruïlles de l’art i l’educació per a la justícia global».

Escola Lliure el Sol

Institució no lucrativa que té com a principal objectiu impulsar el coneixement i el creixement dels activistes, dirigents i treballadors de l’educació popular i l’economia social per a la millora de les condicions de vida i la plena ciutadania dels ciutadans i ciutadanes. Conveni de col·laboració.

Filmoteca de Catalunya

Conveni marc de col·laboració.

Universitat Autònoma de Barcelona

Conveni amb l’Escola d’Idiomes Moderns de la Casa de Convalescència (UAB Idiomes Barcelona)

Acollida d’estudiants en pràctiques.

 

Universitat de Girona

Acollida d’estudiants en pràctiques.

 

Universitat Internacional de Catalunya

Col·laboració per a la recerca en literatura infantil del Grup de Recerca en Sostenibilitat i Educació Integral (SEI) de la Facultat d’Educació.

Universitat Ramon Llull – Blanquerna

Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, acollida d’estudiants en pràctiques.

UOC Universitat Oberta de Catalunya

Col·laboració en la formació i difusió d’activitats i ofertes per als socis de l’AMRS en diferents cursos i postgraus

Fundació Carulla

Suport a la revista Perspectiva.

 

 

Medicus Mundi Mediterrània

Col·laboració en el projecte «Barcelona-Sarajevo, una història de 25 anys d’agermanament i lluita per les llibertats».

 

 

Entitats amb qui col·laborem o participem

 

Associació de publicacions periòdiques en català

Entitat que agrupa els editors de revistes en català, d’informació general i especialitzada, amb distribució i difusió dins de l’àmbit català.

Association Heloïse

Associació d’àmbit europeu que reuneix els itineraris i els llocs en els quals grans figures de l’educació han deixat una forta empremta. Participem en el consell rector.

Congrés d’educació pública (2019-2020, finalització: octubre 2021)

S’ha creat amb l’objectiu d’articular un marc de coordinació, reflexió i intercanvi entre tots els centres educatius públics de Catalunya per fer-se present socialment i definir propostes alternatives als reptes de transformació educativa que tenim.

Hem participat en la seva organització des del principi, des del grup promotor, juntament amb la FMRP i les escoles adherides.

Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). EDUCAC

Autoritat independent que regula la comunicació audiovisual de Catalunya i vetlla pel compliment de la normativa aplicable als prestadors de serveis de comunicació audiovisual.

Hi participem a través d’Educac, que és el programa d’educació en comunicació, i té l’objectiu de promoure l’educació mediàtica en àmbits educatius formals i informals.

Consell Educatiu Municipal de Barcelona
Òrgan de participació ciutadana en l’àmbit de l’educació que representa la comunitat educativa de la ciutat de Barcelona. Participem en la Comissió Permanent i presidim la Comissió de Treball d’Innovació Educativa.

Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP)
Agrupa associacions del professorat i moviments de renovació pedagògica del nostre país que tenen per objectiu impulsar la innovació i la millora educativa. L’AMRS hi participa com a entitat i es planteja un pla de treball conjunt.

Fundació Tot Raval
Plataforma de seixanta associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval que té un objectiu comú: la millora de la qualitat de vida al barri. Rosa Sensat n’és un dels patrons.

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Agrupa moviments de renovació pedagògica, associacions de famílies, sindicats i entitats cíviques amb l’objectiu de vetllar per la qualitat de l’educació del país.

Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya
(TIAC)

Té com a objectiu promoure els drets dels infants i els adolescents reconeguts a la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides l’any 1989. Està formada per entitats dedicades a diferents vessants de l’àmbit de la infància i l’adolescència. Rosa Sensat hi participa amb un representant.

Somescola

Plataforma d’entitats cíviques, culturals i de l’àmbit educatiu organitzades per refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social.

 

 

Entitats amb les quals tenim vincles:

 

Desmilitaritzem l’educació

Campanya creada per diverses entitats vinculades al foment de la pau i l’educació amb l’objectiu d’impedir la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius.

Diari Ara

Col·laboració en l’edició del diari del 20 de novembre de 2020, en la commemoració dels Drets dels Infants.

Diari de l’Educació

Espai de periodisme compromès amb l’educació, i un punt de trobada per a l’anàlisi, la reflexió i l’intercanvi de tota la comunitat educativa dels territoris de parla catalana. Des dels inicis del diari Rosa Sensat hi participa amb d’un blog d’opinió i forma part del Consell Assessor del diari.

Drac màgic – Cultura Audiovisual

Cooperativa d’iniciativa social dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.

Fundació Ferrer i Guàrdia

Entitat sense afany de lucre que treballa en l’àmbit de la joventut, l’educació, la participació democràtica, la ciutadania europea i les polítiques públiques, en general.

Fundació Marta Mata

Té com a finalitat destinar la casa Cal Mata de Saifores al desenvolupament d’una concepció dinàmica de l’escola en el medi social i a les relacions entre l’educació i el món de la cultura, del treball, de l’esplai i del civisme.

La educación que nos une (LEQNU)

Plataforma d’entitats de l’Estat espanyol que té com a objectiu visualitzar moviments de resistència en l’àmbit educatiu i pràctiques d’educació emancipadora arreu.

Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global

Xarxa que promou l’acció col·lectiva de les entitats afiliades, que treballa activament per aconseguir la justícia global i l’erradicació de les desigualtats a tot arreu.

Societat d’història de l’educació dels països de llengua catalana

Adscrita a la Secció de Filosofia i Ciències Socialsde l’Institut d’Estudis Catalans, que té per finalitat la documentació i investigació, la informació i la difusió de la història de l’educació en els països de llengua catalana.

Xarxa 0-6

Xarxa de professionals de l’educació dels infants de 0 a 6 anys amb una doble finalitat: treballar en l’aprofundiment del coneixement de les necessitats i drets dels infants d’aquestes edats i informar la societat catalana d’aquelles accions o polítiques que des del punt de vista de les persones que formen la xarxa són denunciables en la mesura que vulneren els drets dels infants.