Escola 0-3. Ambients de jocs d’art deixa’t portar pel so

Estudiants de l’assignatura Art i Joc a l’Escola, 0-6 anys, del Grau en Mestre d’Educació Infantil de la Universitat de Vic-Universitat Cen­tral de Catalunya, en grups, han escollit l’obra d’un artista per elaborar material didàctic de joc d’art per a infants. Són propostes dutes a terme amb l’assessorament d’As­sumpta Cirera i Mont­ser­rat Rierola, professores del Depar­ta­ment de Didàctica de les Arts i les Ciències de la Facul­tat d’Edu­ca­ció.

El joc s’inspira en la instal·lació Lanas (2015) de Juan Hidalgo.

La proposta consisteix a penjar diferents elements sonors per estimular les percepcions auditives dels infants. S’hi introdueixen materials diversos amb la finalitat de crear sons provocats pel fregament dels materials.

L’ambient consisteix en un espai delimitat per una mosquitera penjada a l’estructura del sostre, adequada a la mida dels infants. En aquest espai reduït hi ha diversos materials suspesos amb cordills per generar un joc de sons i sensacions tàctils i visuals. A terra hi ha una catifa per poder-hi seure.

Les estudiants observen com interactuen els infants en l’espai i els estimulen fent preguntes. Dei­xen que els nens i les nenes explorin lliurement els elements. En acabar, es recullen les vivències dels participants.

Agraïm la participació de les mestres Elisabet Barbero, Gemma Tomàs, Reyes Torres i Pilar Trabal i dels infants del grup de 3 anys de l’escola Els Pinetons de la Garriga.

 

Judit Pericay, Natalia Tur, Sílvia Valle, Irene Alongina i Paula Gabino
Les fotografies són de les estudiants, de les professores i de la
umedia de la UVIC-UCC.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!