Els Drets de l’Infant. Commemorem la Convenció sobre els Drets de l’Infant

Aquesta Convenció va ser aprovada per les Nacions Unides el 1989. L’Estat espanyol la va adoptar el 26 de gener de 1990 i la va ratificar el 6 de desembre del mateix any. La versió que aquí se’n publica ha estat redactada per als infants, en forma simplificada i reduïda, per P. Benevene, F. Ippolito i F. Tonucci per a la Fundació Basso (Itàlia), www.fondazionebasso.it. Es convida les administracions locals, les escoles i les associacions a utilitzar lliurement aquesta versió, per afavorir la màxima difusió i comprensió d’aquest document fonamental entre els infants i els joves.

article 36
El nen no ha de ser explotat.

article 37
Cap nen no pot ser torturat o condemnat a mort o a cadena perpètua. Cap infant no pot ser privat de la seva llibertat de manera il·legal o arbitrària.

article 38
Cap nen que tingui menys de 15 anys ha de ser reclutat per un exèrcit ni combatre en cap guerra.

article 39

El nen que ha estat descuidat, explotat i maltractat té dret a rebre ajuda per recuperar la seva salut i la seva serenitat.

article 40
El nen que és acusat d’un delicte ha de ser considerat innocent mentre no sigui reconegut com a culpable, després d’un procés just. De tota manera, tot i que se’l consideri culpable, té dret a rebre un tractament adequat a la seva edat, que l’ajudi a tornar a conviure amb els altres.

article 41
A aquests drets qualsevol Estat pot afegir-ne altres que millorin la situació de l’infant.

article 42
Cal fer conèixer a tots, adults i nens, el que diu aquesta Convenció.

 

Il·lustració: Sílvia Morilla
Vaig néixer a Barcelona fa 48 anys. En fa 24 anys que soc mestra d’infantil i primària. Soc mare de tres fills adolescents i il·lustradora.

La passió pel món de l’educació, la poesia i la il·lustració alimenten la meva vida. M’agrada veure el món, cada dia des d’una perspectiva diferent, i dibuixar tot el que me n’atrau. He il·lustrat llibres, xocolates, he dissenyat cartelleria. M’enamoren les paraules, els llibres i tot el que els envolta, per això he muntat una petita editorial, per a projectes petits, però fets per grans persones, Sibilam Edicions.

Els infants, els llibres i la imaginació són els tres pilars per aconseguir un món millor.
www.silviamorilla.com, @sibilamorilla (Instragram)
@sibilamorilla (Twitter), Silvia Morilla Serrano (facebook)

 

Relacionats

Et necessitem: associa't!
Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!