Infància en xarxa. Portes obertes Quins canvis n’heu fet a l’escola? Com valoreu les accions que es fan per a les famílies?

@cirererescola
Encara no està del tot decidit. De moment no hi ha normativa específica de 0-3.

Creiem que és important fer-les de manera presencial. En principi seran en dissabte en torns de deu persones amb cita prèvia.

Les famílies necessiten entrar a l’escola, veure els espais, conèixer l’equip educatiu. Per a la majoria de pares i mares és la primera vegada que es separen dels seus fills. Tota la seguretat, informació i tranquil·litat que puguem oferir forma part de la nostra tasca.

@ArianneSerrat
Hem fet una trobada telemàtica, també es fan dues jornades presencials amb grups de deu persones i entrevistes personalitzades virtuals.

@EscolaSolc
I a partir de les diferents trobades (individuals, telemàtiques, jornada de portes obertes virtual i presencial en petits grups), penjarem un faqs al web de l’escola. Ah! I també pots fer una visita virtual per l’escola amb ulleres 3D!

@RistoMinyons
Cada any que passa augmenta la competència entre centres per assegurar la matrícula i els que haurien de denunciar-ho ho promouen… Pena. Al final hi ha centres més preocupats per les portes obertes que per atendre millor la canalla.

@dcastill72
Nosaltres a @EscolaMirades hem plantejat les dues possibilitats. Una jornada telemàtica i una altra presencial. D’aquesta manera intentem oferir diferents opcions a les famílies que ens volen conèixer, ja que és un nou projecte que s’està replantejant i construint.

@vero8220
Hem fet dos vídeos i els hem penjat al web de l’escola. Un que mostra com és un dia a primer d’educació infantil i un altre que mostra els diferents espais de l’escola mentre explica una mica el projecte educatiu. En principi no ho farem presencial.

@davidaltimir
A l’escola on treballo obrim l’escola dos dissabtes i farem visites presencials per a petits grups de famílies. És important també convidar les famílies noves d’aquest curs, que es van perdre les portes obertes del curs passat.

@mhurtad4
David, en el nostre cas ja se’ls va fer una trobada presencial en petits grups al setembre. M’agrada que penseu en les famílies noves.

@csecnarf76
Prepararem unes càpsules audiovisuals prèvies a les tres visites presencials que hem organitzat fora de l’horari i que serviran per resoldre dubtes concrets. Explicar els mil matisos d’una escola així és complicat.

@mhurtad4
Ens costa renunciar a la presencialitat. Sempre ho fèiem en horari lectiu. Aquest curs evidentment això no és possible. Hem organitzat tres tardes a partir de les 5, grups reduïts. Trobada als exteriors i visita seguint itinerari segur. Desinfectant el màxim possible.

@Mireia75917464
Nosaltres obrirem la llar dos dissabtes al matí amb grups reduïts. Pensem que és bo que les famílies coneguin in situ la llar, que ens veiem les cares i, sobretot, que puguem resoldre dubtes, ja que en aquests moments les famílies en tenim molts.

@Airunuriamora
Nosaltres ho fem només en línia. I enviarem vídeos, presentacions i documents. Em sembla que no és coherent tenir les famílies del centre sense poder entrar i deixar entrar persones de fora.
@laotrapantoja
Amb cita prèvia.

@LaImmaculadaVD
Com que no podem rebre famílies en horari lectiu, que és el que ens agrada, hem elaborat un vídeo explicant com aprenem a l’escola (penjat a la web). Els dies 5 i 6 de març rebrem les famílies en grups de deu i per torns farem reunions peripatètiques a l’estil aristotèlic.

@GrosRoure
Davant la impossibilitat de fer-les en horari lectiu, que és com ens agrada fer-les, les farem presencialment a partir de les cinc de la tarda en quatre grups reduïts de màxim deu persones i en tres dies diferents, 1, 2 i 3 de març. Les docents, de forma voluntària, són les guies de les visites.

@IEDMangrane
Tot i la situació, fem visites guiades, tenim un vídeo resum del projecte, entrevistes personalitzades, tutorial resum del procés preinscripció…
Les portes obertes són un moment important tant per a les famílies com per a les escoles. Cal veure i cal viure una escola per copsar-ne l’ambient que s’hi respira i això, malauradament, no podem fer-ho a través de la pantalla. Aquest any cal un exercici més gran de confiança (per part d’uns) i de transparència (per part d’altres).

El moment no és fàcil, però del passat confinament en vam aprendre moltes coses. Em pregunto si serien necessàries unes portes obertes per conèixer l’escola si aquesta visqués més oberta al seu entorn. Perquè amb les portes
obertes, mostrem o venem?

Et necessitem: associa't!

Suma't a la comunitat educativa de Rosa Sensat i ajuda'ns a seguir treballant per transformar i millorar l'educació!
Fes-te'n ara!