Presentació del Projecte

El projecte Infància a Europa avui  vol ser la continuïtat de la revista Infància a Europa, que va ser publicada per primera vegada l’any 2001. La iniciativa com s’explicava en els seus primers editorials, volia promoure l’intercanvi d’idees i experiències per tal de mostrar la realitat de les escoles a Europa, celebrant la diversitat i apropant-la als lectors.

Amb aquesta nova identitat de la revista, reprenem el projecte amb el màxim respecte envers el llegat que ens ha deixat, al llarg de vint-i-nou números publicats. Després d’un temps repensant el projecte, ens sembla necessari continuar oferint un espai de debat i reflexió, una oportunitat per a l’anàlisi de perspectives, contextos i experiències pedagògiques diverses.

L’objectiu principal és l’intercanvi i la difusió de les pràctiques i polítiques de la UE i donar suport a totes les persones implicades, les necessitats de les quals poden diferir d’un país a un altre, donant valor a la diversitat i complexitat, reconeixent la contribució del passat al present i buscant aprofundir en la comprensió de la infància a Europa: passat, present i futur.

Aquesta Xarxa sobre la infància a Europa, funciona amb dues pistes paral·leles que alhora s’enriqueixen l’una a l’altra: per una banda hi ha la publicació d’una revista i l’altra, la creació de xarxes territorials als diferents estats i països. Hi ha molts temes de l’agenda política i de la vida quotidiana educativa que són rellevants per parlar més enllà de les fronteres.

Infància a Europa avui és una revista i una xarxa europea independent, produïda en el marc d’una cooperació democràtica i solidària entre els diferents membres que la conformen. S’hi veu reflectida la diversitat d’idiomes, cultures, tradicions, pràctiques pedagògiques, imatges i polítiques de la primera infància als països europeus. En el marc d’aquest projecte, volem també promoure iniciatives que facin extensiu el debat encetat en cada número de la revista i el treball en xarxa, tot creant grups de treball, visites o intercanvis pedagògics entre realitats diferents.

Bona lectura!

David Altimir, Coordinador

Torna a la revista

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!