Educació socioemocional i en valors des de l’Art: eines i recursos per al benestar d’infants i joves en el nou escenari post COVID-19

Proposta d'acompanyament a centres
Curs 2022-23
Com podem acompanyar i entendre les emocions a través de les diferents propostes artístiques?
Com podem fer que la creativitat sigui un element essencial de l’aprenentatge?
Quines estratègies creatives ens permeten acompanyar els infants en la situació post-pandèmica?

 

Aquesta proposta formativa consisteix en 5 tallers on es reflexiona al voltant de com acompanyar i atendre aspectes directament relacionats amb l’educació emocional a través de diferents propostes artístiques i remarcant la creativitat com a element essencial de l’aprenentatge. L’objectiu és oferir estratègies creatives per treballar possibles conseqüències de la situació d’emergència sanitària i social en el context de la COVID-19 (distanciament social, la por, la pèrdua o el dol). Així mateix, introduirem l’educació per a la Justícia Global a l’aula i parlarem de les oportunitats per fomentar les cures, la comunicació, l’educació emocional i els valors a través de l’art.

La metodologia que seguirem serà vivencial, activa, reflexiva i permetrà elaborar teoria a partir de la mateixa pràctica. Té en compte tota una sèrie de mecanismes que s’han de posar en marxa i que tenen a veure amb l’estat del grup: mitjançant els tallers, generarem dinàmiques de cohesió, participació i transferència al centre. Treballarem des de la metodologia de Creart en la qual posem en joc les emocions i l’experiència per fer que l’aprenentatge sigui especialment significatiu.

 

Sol·licita la formació

 

La temporalitat, hores i objectius específics es concretaran amb el centre un cop feta la demanda.

 

Equip formatiu

Carol Pujadas

Directora de l’Associació Creart. És tècnica d’educació en projectes de la cooperació internacional i d’intervenció social a Catalunya. Acompanya mestres, educadors/es i infants des de l’educació emocional i en valors per fomentar, des dels processos artístics i creatius, el coneixement del món i com el compromís per a millorar-lo des de la justícia global.

 

Chené Gómez

President fundador i coordinador artístic de l’Associació Creart. Llicenciat en Belles Arts (Universitat de Granada) i professor de l’Escola d’Estiu d’Elisava (Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona). És artista, il·lustrador i, com educador, compta amb més de 15 anys d’experiència en l’acompanyament psicosocial i l’educació socioemocional a través de l’art amb infants i joves.

 

Mariana Yañez

Educadora artística i tècnica d’educació per a la justícia global Creart. Llicenciada en art dramàtic i pedagogia teatral, desenvolupa projectes tant artístics com educatius on l’art és una eina per construir consciència i reflexió sobre la relació que tenim amb el món que ens envolta.

ACOMPANYAMENT A CENTRES

Les formacions als centres que oferim des de Rosa Sensat tenen l’objectiu d’ccompanyar i donar estratègies als equips per generar canvis rendibles i signicatius per al seu context, donar a conèixer estratègies d’intervenció que afavoreixin una escola més inclusiva i respectuosa amb els infants i les famílies, i acompanyar mestres i equips en la reflexió i en l’acció, per millorar i transformar les pràctiques educatives.

Totes les propostes d'acompanyament a centres