Lliurats els guardons Marta Mata 2017 i el 37è Premi de Pedagogia Marta Mata

ACTUALITAT

El titellaire italià Mariano Dolci i el programa informatiu de TV3 InfoK, guardonats amb el Marta Mata 2017. El treball col·lectiu Educar-se és de valents, Premi de Pedagogia Marta Mata.

El matemàtic, titellaire i estudiós de l’astronomia i altres disciplines científiques Mariano Dolci, a títol individual, i el programa d’informació de TV3 adreçat a infants InfoK, a títol col·lectiu, han rebut aquesta tarda els guardons Marta Mata 2017.

Per la seva banda, el treball Educar-se és de valents. Aprenentatge servei amb adolescents en risc d’exclusió social, que es convertirà properament en un llibre i serà editat per Rosa Sensat en català i Octaedro en castellà, ha guanyat el Premi de Pedagogia Marta Mata 2017.

El grup que ha guanyat el Premi de Pedagogia 

El treball presentat per Juanfra Carrasco, Mar Espígol, Begoña Leyva, Maria López Dóriga, Iván Manzano, Xus Martín (coord.), Sílvia Martínez, Marcelo Montori i Dolça Valero, integrants del grup GREM UB, que treballa en el disseny i implementació d’activitats d’aprenentatge i servei en entitats dedicades als adolescents en risc d’exclusió, vol mostrar com l’educació pot contribuir a fer un tomb en la vida d’uns adolescents que es creuen abocats al fracàs.

Mariano Dolci és formador de mestres de Reggio Emilia, a Itàlia, i d’arreu del món sobre l’impacte del teatre de titelles i del teatre d’ombres en el desenvolupament dels infants més petits, i també dels adults. Formador de Rosa Sensat, ha participat durant molts anys a l’Escola d’Estiu.

El guardó se li ha atorgat en reconeixement per la seva feina i en agraïment pel vincle que des de fa molts anys ha construït amb Catalunya, la seva llengua i cultura, amb la ciutat de Barcelona, amb Rosa Sensat, i amb moltes persones que treballen a les escoles del nostre país.

L’equip del programa “InfoK”

Pel que fa al programa d’informació de TV3 adreçat als infants InfoK, el primer i únic de tot l’Estat en el seu àmbit, el guardó s’ha atorgat per tractar amb rigor i amb imparcialitat temàtiques d’actualitat política amb l’objectiu d’afavorir la reflexió crítica i el debat a l’interior de les famílies, donant sempre la veu al punt de vista dels infants, així com en agraïment pel coratge a l’hora d’afrontar les temàtiques d’actualitat, i pel fet de generar un material audiovisual que és un magnífic recurs per a mestres i professorat de tot el país.

L’acte ha acabat amb l’actuació de dues alumnes del màster de guitarra del Conservatori del Liceu, Agatte Moreau i Arielle Krebs (Duo Aryaga), que han tocat el Preludi i fuga de Castelnuovo Tedesco.

Els guardons són atorgats anualment, i des de fa quinze anys, per l’Associació de Mestres Rosa Sensat. L’acte de lliurament dels guardons, i també del 37è Premi Marta Mata de Pedagogia, ha tingut lloc aquesta tarda a Rosa Sensat amb la participació de la directora del Servei d’Innovació i Formació de l’Educació Infantil del Departament d’Ensenyament, Natàlia Maldonado; el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafa Homet; l’assessor del Comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Joffre Villanueva, i la presidenta de Rosa Sensat, Francina Martí.

En edicions anteriors han rebut els guardons, entre d’altres, Joaquim Carbó, Carles Capdevila, Francesco Tonucci, Soledat Sans, Vicenç Navarro, Eulàlia Valeri, Jordi Cots, Maria Dolors Bonald, Cesc i Joan Barril, a títol individual, i el Diari de l’Educació, l’Auditori, Raval Xamfrà, el Moviment de les Comunitats Educatives de les Illes Balears, Cavall Fort, Pallassos Sense Fronteres, Cromosoma i Nous Formats de TV3, a títol col·lectiu.

Més informació sobre les persones i col·lectius guardonats.

Totes les imatges de l’acte

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!