Diari Franja A 58a Escola d’Estiu

 

 

ARTICLES D’OPINIÓ

 

Moure’s, un plaer per als infants

Confiem en el fet que els infants poden aconseguir cada etapa del seu procés motriu. Només els cal a la vora uns adults que els regalin la possibilitat de sentir-se lliures, feliços i capaços amb allò que són i que desitgen. I sobretot, que els permetin gaudir del procés, ja que per als infants, moure’s, és un plaer.

NÚRIA FERRANDO I ARRUFAT
Fisioterapeuta especialitzada en pediatria i psicomotricista.
 

Falses creences sobre els llibres sense mots

Aprofitarem aquest espai per aclarir quatre coses sobre els llibres sense paraules. Per fer-ho utilitzarem la típica estructura que s’usa per desmentir mites i falses creences, tot i que som conscients que aquesta fórmula pot ser un xic pretensiosa, ja que en l’àmbit de la teoria literària hi poden conviure diferents aproximacions.

EMMA BOSCH
Departament de Didàctiques Aplicades, Facultat d’Educació, Universitat de Barcelona.


Educar en memòria és educar en valors. I, a més, és preceptiu

Gran part dels i les mestres, hem estat interessades des de fa molts anys en treballar la memòria històrica a les aules com a una manifestació més del nostre compromís amb la construcció d’una societat millor. La nostra experiència ens diu que aquest contacte intergeneracional lligat a la transmissió de memòria sempre deixa a l’alumnat amb la sensació que a l’aula ha passat una cosa important, necessària, interessant.

ISABEL ALONSO DÀVILA
Coordinadora de la Comissió de Pedagogia de la Memòria (ACPEPF).

ENTREVISTA

 

LUCAS RAMADA: «CUANDO EL CONTENIDO ES BUENO, INVITA A CONTENTARSE CON LO DIGITAL»

Investigador especializado en ficción digital infantil y juvenil. Licenciado en Filología hispánica por la Universidad de Oviedo. Máster en Investigación en didáctica de la lengua y la literatura de la UAB y doctor internacional en Didáctica de la literatura por la Universidad Autónoma de Barcelona. Su trabajo principal es la formación de mediadores culturales, docentes y personal bibliotecario en torno a la ficción digital y su relevancia para los ecosistemas estéticos de la infancia y la juventud.

“Una persona docente que quiere que su alumnado contemple y observe cosas sin la velocidad que supone scrollear en TikTok va a ver las pantallas como un problema. Por eso yo creo que la solución pasa por hacer mediación y didáctica con formas digitales de ficción que estén incrustadas dentro de esa tecnología digital. Cuando el contenido es bueno invita a contentarse con lo digital.”

“Hay una conciencia colectiva, en las librerías y bibliotecas que crear para infancia e ilustrar para la infancia es algo digno. Eso no ocurre en el mundo del videojuego y de la ficción digital ya que los contenidos muchas veces se crean por accidente.”

“Cuando haya una especie de revalorización del videojuego infantil y de la cultura digital infantil empezará a haber más obras de mayor calidad.”

Entrevista

CRÒNICA FRANJA A

 

Un 26 de juny molt calorós es va donar el tret de sortida a la primera franja formativa de la 58a Escola d’Estiu de Rosa Sensat, la qual ha comptat amb la participació de 145 mestres. 

Les formacions es van allargar fins al dimecres 28 de juny, on tant formadors i formadores com participants van poder intercanviar i compartir coneixements i experiències sobre les diferents temàtiques i etapes. I és que el dijous 29 de juny l’Associació de Mestres Rosa Sensat va canviar el rumb de les classes per a acollir el Tema General de la 58a edició.

Vídeo Franja A

AGENDA

 

Dia i hora: Dimarts 4 de juliol a les 12:30h
Lloc: Sala d’Actes, Associació de Mestres Rosa Sensat
Entrada gratuïta

Comptarem amb l’escriptora i il·lustradora, Teresa Duran, i el Grup de Treball de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Llums del Nord, coordinat per Enric Codina

 

Dia i hora: Dijous 6 de juliol a les 16:30h
Lloc: Pati, Associació de Mestres Rosa Sensat
Entrada gratuïta

Cafè diàleg de Gino Ferri amb els autors, Maite Pujol i David Altimir

El llibre aplega aquells plantejaments que es consideren fonamentals per construir i documentar una escola dels infants de 0 a 6 anys respectuosa i poderosa

 

Dia i hora: Dijous 6 de juliol a les 17:30h
Lloc: Terrat, Associació de Mestres Rosa Sensat
Entrada gratuïta

Conversa: David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona, i Juli Palou, doctor en filosofia i ciències de l’educació

A l’acte es farà públic el document de Conclusions d’aquesta Escola d’Estiu; un text elaborat a partir de les idees, reflexions i acords que se succeeixin durant el Tema General

Després de la lectura oferirem un brindis final i un petit refrigeri a peu dret per donar les gràcies a totes les persones que han fet possible una vegada més aquesta gran trobada a l’Associació de Mestres Rosa Sensat

Gaudirem de l’actuació de la banda de pop eclèctica i inclusiva Clams

 

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!