Segona franja de la 58a Escola d’Estiu

El divendres 30 de juny vam donar la benvinguda a la segona franja formativa de l’Escola d’Estiu. Mentre els 136 assistents arribaven a les respectives aules i començaven a saludar-se i familiaritzar-se amb l’espai, amb la persona formadora i la resta de companys i companyes, els mestres i formadors d’aquesta 58a edició, David Altimir i Pilar Trabal ens oferien una entrevista per parlar sobre la documentació a Educació Infantil.

I és que la documentació va ser un dels temes escollits per abordar durant aquesta franja. També la Literatura d’infant, amb la Roser Ros a la biblioteca infantil i juvenil de Rosa Sensat. L’escriptora i narradora va utilitzar l’espai màgic entre llibres per oferir a les persones assistents una experiència sensorial. La música, els objectes i els colors formaven part d’aquesta píndola formativa on es parlava sobre com fer atractiva la literatura als més petits a través de la literatura de tradició oral. A la biblioteca també trobavem a Ana G. Lartitegui explorant amb els i les mestres els llibres de no-ficció.

D’altra banda, el curs “Manipulem de veritat: descobrir i entendre la numeració i el càlcul seguint el nou currículum” va ensenyar als mestres l’exercici que realitzen els nens quan els hi demanes que descomponguessin un número. Un exemple que el formador proposava amb el número 8 aconseguint que tots els que hi havia dins de l’aula tornessin a ser alumnes en una classe de matemàtiques.

Continuem amb la formació “Educació en i amb memòria” on l’aportació bibliogràfica va ser fonamental i la reivindicació de la veritat i la justícia van estar molt presents.  Els assistents van poder gaudir d’una visita guiada per l’exposició ‘Quan l’educació s’arrela a la vida” sobre la trajectòria vital i professional de la mestra Rosa Sensat i Vilà, a càrrec de la responsable de l’arxiu, la Pau Raga. 

La proposta amb més assistents va ser “Pikler: la importància de les cures en la construcció de la personalitat” duta a terme per membres de l’Institut Pikler Loczy de Budapest que es van desplaçar des d’aquesta ciutat per aportar la seva visió concreta sobre las seva tasca en el món educatiu. 

Destaquem les declaracions d’una de les assistents: “Soc mestra jubilada, però, m’agrada veure que tot i que el professorat estigui cansat de tot el curs escolar, arribi a les jornades amb il·lusió i alegria per a continuar-se formant. I només per l’alegria que contagia aquest professorat, val la pena venir.”

Amb tot, aquesta segona franja ha solidificat els conceptes de la primera i ha acollit un esperit, continguts i públic renovat i expectant a l’hora d’adquirir tot aquest coneixement.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!