Tercera i última franja de la 58a Escola d’Estiu

El passat dilluns 3 de juliol va començar la tercera i última jornada de l’Escola d’Estiu Rosa Sensat. Una setmana plena de formacions entre les quals han destacat Àlbum i novel·la a l’escola: manual de supervivència, amb Marc Alabart, on podies gaudir d’una bona xerrada de best-sellers infantils o recordar les aventures d’en Geronimo Stilton, tot un èxit que va obrir la veda a aquests tipus de llibres.

La Sonia Kliass, qui ja havia proporcionat informació en jornades anteriors va aprofundir informació sobre la Socialització, relacions i conflictes. En la seva formació els assistents van poder tractar una bibliografia entre els quals es trobaven autors que parlaven de la compassió, un sentiment que activa la voluntat de voler fer alguna cosa per l’altre.

Alguns mestres que anaven a les formacions expliquen la seva experiència en el curs d’Àlbums, Pop-ups, contes i Apps. Llibres infantils que et faran prendre part, amb la Cristina Correro; asseguraven que va ser una formació de molt aprenentatge per poder tenir-ho en compte a les seves classes.

La Raquel Tulleuda va ser l’encarregada d’oferir la formació que tractava de sexualitat del segle XXI a primària. Diversos assistents van corroborar la importància de cursos com el de la Raquel, ja que és un tema de molta actualitat i que cada cop més, s’ha de fer més habitual tractar-ho amb els joves.

Durant les jornades que van tenir lloc fins al dia 5 de juliol molts mestres, pedagogs i persones relacionades amb el món de l’educació van poder gaudir d’en David Castillo a la seva formació: El nou currículum. Les dinàmiques de grup i l’ajut entre mestres va ser un dels aspectes que es podia observar en les classes del David.

El Gino Ferri va oferir a la sala d’actes un curs que s’anomenava El disseny de situacions d’aprenentatge significatives al segon cicle d’educació infantil. En aquest va mostrar la importància de treballar amb materials naturals, però també amb altres com la taula de llum.

La Laura Malavasi va oferir a tots els assistents la formació El joc és vida i coneixement. Hi ha alguna cosa més important. Com bé explica el títol l’oci és un aspecte molt rellevant a la vida de tots els infants, i per això se li ha de donar el seu espai necessari. Un altre dels cursos que va passar per la 58a escola d’estiu de Rosa Sensat va ser el d’Avaluar per ensenyar i aprendre. Sí, però com? Amb Avaluar per Aprendre.

Les noies de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), de la Universitat Autònoma de Barcelona van decidir-se la formació de Primer s’han d’ensenyar i aprendre les lletres i després la comprensió? D’aquesta manera totes podien oferir una visió diferent dels seus companys. A més la Rosa Gil i la Mireia Pérez van concedir una entrevista pel blog de Rosa Sensat en el qual van parlar sobre els diferents procediments i etapes que té l’acció de llegir i escriure. A més d’abordar un dels temes d’actualitat que està en relació amb la prova PIRLS.

La 58a escola d’estiu de Rosa Sensat es donava per finalitzada el dijous 6 de juliol on un acte de cloenda es portava a terme al terrat de l’associació. Tots els assistents han pogut gaudir de la conversa entre el David Bueno i el Juli Palou. A més l’acte es clausurava amb una actuació musical del grup Clams, molt aplaudida per tot el públic.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!