MiniBATS: Recurs literari en préstec per a totes les escoles

Fa una setmana, l’Associació de Mestres Rosa Sensat reprenia la seva activitat després de l’estiu amb la presentació i contextualització als CRP i a l’equip LIP del Consorci d’Educació de les maletes de llibres ‘Tothom a taula! Qui menja què, com, on, quan, quant i per què… però, EP!’.

 

Aquest 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Amb aquesta empenta, la Biblioteca de l’associació, en col·laboració amb el Consorci d’Educació, posa a disposició de docents, educadors i centres una selecció de llibres, de tipologies ben diverses i per a totes les edats, que tenen com a nexe el protagonisme de diferents àmbits de l’Alimentació Sostenible. “Amb aquests llibres per a infants, llegim per distreure’ns i assumim que tothom té dret a una alimentació sostenible, això va des de facilitar l’accés als productes de proximitat a discutir al voltant de què és menjar sa”, explicava Teresa Duran, escriptora i il·lustradora que ha participat en el projecte.

Les maletes, que estaran disponibles al llarg del curs 2021-2022, estan pensades per derivar preguntes i suggerir el diàleg amb els infants d’educació infantil i primària d’un tema de justícia social des de la realitat, tenint també referents literaris. L’objectiu és que infants puguin llegir, pensar i construir el seu propi discurs. Yolanda Monteiro, coordinadora del Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA), expressa que és necessari treballar l’alimentació sana, justa i sostenible als centres educatius “de la manera més transversal possible” per potenciar una “mirada més crítica i conscient de l’alumnat sobre la seva alimentació“.

Què hi trobareu a la maleta? 

  • Un centenar de llibres de ficció i no ficció que tracten diferents àmbits de l’alimentació sostenible senyalitzats per poder ordenar seguint el discurs en forma d’epígrafs.
  • Un dossier amb la presentació del material, una graella amb la llista de llibres ordenada per mòduls i cicles, un espai per escriure impressions, idees o comentaris, sobre els llibres i el que us ha suggerit la lectura.
  • Una banderola per identificar l’espai on munteu l’exposició i facilitar la lectura dels epígrafs.

 

“La literatura NO ha de ser una lliçó. A partir del neguit de l’autor/a i de l’argument, obrim la mirada, ens derivem preguntes i diàleg”, Amàlia Ramoneda, responsable de la Biblioteca infantil i juvenil de l’associació.

Les maletes ‘Tothom a taula! Qui menja què, com, on, quan, quant i per què… però, EP!’ se sumen a les Mini Biblioteques Ambulants i Temàtiques (MiniBATS)

 

Consulta les MiniBATS disponibles!

Les Mini Biblioteques Ambulants Temàtiques són un recurs d’altíssima qualitat per afavorir la lectura, el debat i la formació literària a Educació Infantil, Primària i Secundària. El podreu gaudir durant un mes a partir de l’entrega i introducció del material.

Integració, empatia, solidaritatAlbums en llengua anglesaDesenvolupament personal i social, discurs propi democràticIgualtat d’oportunitats, estereotips, coeducacióFunció i lectura atenta de la imatge, pensament simbòlic Aspectes ben diversos de l’univers de l’art

 Sensibilitzar els infants sobre la mort com a part de la vida

Sol·licita un MiniBAT

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!